Go to content

Main menu:

Cum cea mai mare provocare a unui astfel de proiect este depasirea problemelor de mediu, solutiile trebuie sa aiba ca prioritatea satisfacerea acestor nevoi.
Studiul de fezabilitate al proiectului include costurile aferente protejarii mediului si sunt finantabile.

Insa pentru depasirea lor este necesar ca inca de la inceput partile interesate sa fie implicate, bine intentionate si receptive.

Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu, ONG-urile, custodele, Romsilva prin Ocolul Silvic pe raza caruia este proiectul, trebuie sa ia parte la sedintele de lucru si Comisiile de Analiza Tehnica organizate astfel incat sa se poata informa si astfel sa contribuie la optimizarea proiectului si reducerea impactului asupra mediului.
Lipsa de la aceste etape obligatorii in procedura de mediu pentru Avizul si Acordul de Mediu nu poate insemna altceva decat fie sunt intru totul de acord si nu au observatii si intrebari fie absenta lor poate fi interpretata ca rea-vointa, creandu-se astfel premisele unor discutii pe tema actelor eliberare ulterior, acte la eliberarea carora se putea contribui constructiv.

Asadar, solutia pentru un mediu mai curat este in primul rand comunicarea, implicarea si contributia cu opinii profesioniste pe temele discutate.

Back to content | Back to main menu