Go to content

Main menu:

Solutii si aplicatii

Turbina eoliana pentr aplicatii casnice in locatii izolate.

EcoEnergie

Sistemele alternative de energie alcatuite din panouri solare sau/si turbine eoliene, reprezinta o alternativa pentru locatiile unde este foarte scump sau imposibil de racordat la reteaua nationala de 220V si unde conditiile climatice permit un randament ridicat a acestor sisteme. In acest caz sunt casele de vacanta si cabane situate pe vaile muntilor sau alte locuri unde curentul electric din reteaua nationala de distributie nu este disponibil. In acest caz se folosesc sisteme de sine statatoare - STAND ALONE - aceste sisteme fiind 100% independente si unde este nevoie ca energia neconsumata sa fie stocata de acumulatori pentru a acoperi perioadele cand intensitatea soarelui sau/si a vantului este redusa.

De asemenea, sistemele alternative de energie pot fi folosite pentru economia de curent electric pentru locuinte obisnuite, vile, blocuri, in zilele cu soare puternic sau in zonele in care media de viteza a vantului depaseste 5 m/s. Sistemele folosite in acest caz sunt legate la reteaua nationala de 230V - GRID CONNECTED - permitand alimentarea cu curent electric a consumatorilor si pe perioada in care sistemul nu produce suficienta energie.
La aceste modele de utilizare a surselor alternative de energie cererea si nevoile pietei au adaugat alte aplicatii ale acestor sisteme. Printre cele mai raspandite dar si mai eficiente utilizari se afla sistemele de irigatie ce au in componenta lor pompe alimentate de panourile fotovoltaice. Deoarece irigatul se face mai ales pe timpul zilei, aceste sisteme au un randament ridicat deoarece nu au nevoie de baterii pentru stocarea energie reducand astfel costurile de instalare. Aceste sisteme sunt folosite in special in sudul Romaniei unde conditiile climatice asigura o durata de functionare / zi mai indelungata si mai eficienta datorita intensitatii soarelui si posibilitatii folosirii in paralel a turbinelor eoliene.

Panouri fotovoltaice.
Panoul publicitar solar

Alte utilizari ale panourilor fotovoltaice sunt panourile publicitare amplasate in camp sau dealungul soselelor si unde racordarea la reteaua nationala nu este posibila sau foarte costisitoare; stalpi de iluminat stradal; indicatoare luminoase mobile; camping; ambarcatiuni; etc.

Cu toate ca tehnologia sistemelor alternative de energie a evoluat foarte mult in ultimul deceniu, eficienta lor depinde in mare masura de configuratiile efectuate, de amplasarea, de conditiile atmosferice si geografice specifice fiecarui proiect in parte.

Prin urmare, se impune se impune o abordare stiintifica si profesionista in dimensionarea, instalarea si punerea in functiune a unui astfel de sistem, prin analize si studii locale, folosirea unor componente cu un randament cat mai ridicat in locatia respectiva cat si instalarea lor la un nivel cat mai ridicat din punct de vedere calitativ.

Ventilatie, dezumidificare si caldura cu energie solara

Face posibila mentinerea aerului uscat si cald in case de vara, de vacanta, garaje sau acolo unde este necesara, fara nici un fel de cheltuieli de functionare.

Cea mai naturala sursa de energie este cea solara. In decursul timpului oamenii au folosit in permanenta energia solara. Panourile de energie solara SV20/14/07 PLUS sint realizate in asa masura incit exploateaza energia solara atit pentru caldura cit si pentru a produce curent – astfel incit cheltuielile de exploatare sint egale cu zero.

Incalzire si ventilatie de la soare, costuri zero.
Back to content | Back to main menu