invertor de tensiune

invertoare de tensiune

Go to content

Main menu:

invertoare iesire sinus

Invertoarele sunt componenta centrala si cea mai importanta a unui sistem. Acesta trebuie sa poata furniza oricand maximul solicitat de consumator.

Invertorul ales dicteaza componenta intregului sistem: acumulatori, panouri solare & eoliene, electronica de incarcare.

Dar un invertor bine dimensionat nu inseamna si un sistem foarte bun. Conform legilor fizicii, orice transformare de curent se face printr-o degajare de caldura si deci printr-o pierdere intr-un anumit procent a unei cantitati de energie. Este vorba de fap de randamentul pe care il are un dispozitiv de transformare Cu cat acest randament este mai mare cu atat pierderile sunt mai mici.

Nu exista invertor cu randament 100% !!!

Un scurt exemplu:
daca avem un invertor de 1000W cu un randament de 90%, inseamna ca in fiecare ora de functionare in sarcina acest invertor "pierde" 100W. In timpul unei zile, acest invertor determina o pierdere totala de 2400 W !!!

Bineinteles, atat consumul consumatorilor cat si pierderile de transformare trebuiesc produse de un sistem solar (de ex.). Intr-o zi de vara (iluminare solara aprox. 8 ore) cei 2400 W pierdere sunt produsi cu ajutoul a 300W putere instalata (doar pentru a acoperi pierderea) ceea ce determina o investitie mai mare atat in panouri cat si in electronica de incarcare cu pana la 500 Euro.

Recomandare:
Invertoarele
RIPEnergy Elvetia, produse ce au ca si caracteristici principale:

  • robuste

  • plaja larga de functionare pentru temperatura, umiditatea, conditii de praf ambientale

  • randamente ridicate chiar si pentru sistemele in 12 V DC

  • senzor de sarcina - face ca atunci cand invertorul nu este folosit intra automat in stand-by, reducand astfel consumul din baterii si supradimensionarea sistemului solar

  • sunt folosite in aplicatii dintre cele mai diverse (case, aplicatii mobile, telecomunicatii) pana la aplicatii profesionale (militare si feroviare)

  • preturi competitive - vezi aici liste de preturi

despre invertoare de tensiune DC- AC
Invertoare ripenergy de calitate si fiabilitate ridicata.

Fise tehnice invertoare RIPEnergy AG Elvetia

Back to content | Back to main menu